IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шефът на Goldman Sachs с $6,1 млн. печалба от продажба на опции

Лойд Бланкфейн е упражнил опции, дадени му преди 10 години, със 79% печалба

11:50 | 16.08.10 г. 2
Автор - снимка
Създател
Шефът на Goldman Sachs с $6,1 млн. печалба от продажба на опции

Изпълнителният директор на американската банка Goldman Sachs Лойд Бланкфейн е спечелил 6,1 млн. долара от изпълнение на опции, които са му били предоставени от банката преди десет години, съобщава АР.

Опциите са упражнени преди изтичането им през ноември, като те са давали право за закупуване на 90 681 акции при цена 82,875 долара за брой. Бланкфейн е изпълнил правото си през миналата седмица, след което е продал ценните книги в диапазона 149,49 – 152 долара за акция.

Цената на затваряне на акциите на Goldman Sachs в петък бе 148,08 долара за брой, което означава, че шефът на банката е постигнал печалба от 79 на сто спрямо ноември 2000 година, когато е получил въпросните опции.

Други двама от шефовете на банката – президентът на финансовата институция Гари Кон и финансовият директор Дейвид Виниар, също са постигнали солидни печалби от продажбата на опции. Първият е реализирал доход от 4,9 млн. долара, а вторият – от 4,5 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:51 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
uspeh
преди 13 години
Jamiemirror, не се впрягай толкова...Объркали са се хората "само" с три 0...:) По-вероятно е да са си "само" милиони... По важното е,че не са изчакали изтичането им,а са продали сега...Щом шефовете на Goldman Sachs продават,значи работата отива "на юг"...:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
jamiemirror
преди 13 години
"Първият е реализирал доход от 4,9 млрд. долара, а вторият от 4,5 млрд. долара."млрд. или млн. ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още