IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Bank of America може да намали дела си в BlackRock

Банката, която се сдоби с дела чрез придобиването на Merrill Lynch миналата година, не е взела окончателно решение по въпроса

10:59 | 16.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Bank of America може да намали дела си в BlackRock

Щатската банка Bank of America обмисля да намали дела си от 34% в BlackRock - една от най-влиятелните компании за управление на активи в света, съобщи Bloomberg, позовавайки се на свой източник.

Банката, която се сдоби с дела чрез придобиването на Merrill Lynch миналата година, не е взела окончателно решение по въпроса и не предстои скорошна сделка, е посочил източникът, останал анонимен, тъй като обсъжданията не са публични.

Bank of America разпродава инвестиции и звена, които не се смятат за ключови за бизнеса й с потребителски кредити, ипотеки, управление на активи и капиталови пазари.

Първоначално от Merrill Lynch са придобили 49,8 на сто от BlackRock през 2006 г., а по-късно делът е бил намален.

Акциите на BlackRock са поевтинели с 35 на сто тази година, като пазарната й капитализация сега достига 29 млрд. долара. Компанията управлява активи за около 3,2 трлн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:56 | 12.09.22 г.
Най-четени новини
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още