IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Wall Street може да съкрати бонусите на своите служители с до 15%

Причината са спадналите печалби през второто тримесечие заради волатилността на американските фондови пазари и европейската дългова криза

00:28 | 13.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Wall Street може да съкрати бонусите на своите служители с до 15%

Компаниите от Wall Street може да съкратят бонусите на своите служители през 2010 с до 15%, след като приходите им през второто тримесечие намаляха, показват оценки на Johnson Associates Inc., цитирани от Bloomberg.

При инструментите с фиксиран доход бонусите се очаква да паднат между 5% и 15%, докато при акциите прогнозите са за спад между 0% и 10%.

”Започнахме годината силно, но печалбите през второто тримесечие намаляха заради волатилността на американските фондови пазари и европейската дългова криза”, заявява Мишел Витал, старши анализатор в Johnson Associates.

Наемането на служители на Wall Street също е в застой, като през настоящата седмица Barclays и Credit Suisse обявиха съкращения.

Въпреки това от фирмата на Витал очакват заетостта във финансовия сектор през 2010 като цяло да се повиши. ”Може би не толкова силно, колкото очаквахме по-рано през годината, но мисля, че все пак ще се повиши”, смята анализаторът.

Бонусите за старши мениджърите обаче се очаква да се повишат (5-10%), макар и с по-малко от очакваното до скоро. Бонусите в бизнеса, обслужващ хедж фондовете, се очаква да нараснат с 10-15%.

В банкирането на дребно бонусите се очаква да се увеличат с 5-10% - повече от доскорошните прогнози. През второто тримесечие сектора показа по-добри резултати, след като провизиите за лоши кредити намаляха.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:18 | 04.09.22 г.
Най-четени новини
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още