IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвеститори ще съдят Германия за неизплатени следвоенни облигации

От World Holdings искат над 450 млн. долара обезщетение за спрени от Хитлер плащания по облигации, издадени след Първата световна война

13:14 | 12.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Инвеститори ще съдят Германия за неизплатени следвоенни облигации

Щатски апелативен съд е постановил, че Германия може да бъде съдена от инвеститори от Флорида, които търсят компенсации за издадени след Първата световна война облигации, по които Адолф Хитлер е спрял плащанията през 30-те години на миналия век, съобщи АФП.

„Съдът реши, че процедурата по жалбата, подадена срещу Германия, може да продължи и че случаят не трябва да бъде прекратен на основание, че Германия е „чужда държава“, е посочил Майкъл Елснър, който представлява компанията ищец World Holdings.

Той е добавил, че исканите обезщетения са на стойност над 450 млн. долара.

Облигациите са били издадени от Германия, за да послужат за възстановяването на страната след Първата световна война. През 1933 г. обаче Хитлер, който тогава е канцлер на Германия, спира плащанията по тях.

По думите на Елснър Германия е посочила в своя защита, че облигациите са били изплатени след Втората световна война, но много от тях са били откраднали от руските войски по това време и затова е необходим специален документ, преди да бъде даден отговор на каквито и да било искания за обезщетение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:42 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още