IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Още един ключов икономически съветник на Обама подава оставка

Кристина Роумър - председател на Съвета на икономическите съветници на президента, ще се върне към преподавателската си работа

11:17 | 06.08.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Още един ключов икономически съветник на Обама подава оставка

Един от най-важните членове на икономическия екип на щатския президент Барак Обама – Кристина Роумър, е решила да подаде оставка, предаде Wall Street Journal.

Роумър заема поста председател на Съвета на икономическите съветници на президента. Оставката й ще е сила от 3 септември, след което тя ще се върне към преподавателската си работа в университета Бъркли.

Тя е вторият член на икономическия екип на Обама, който подава оставка. По-рано през лятото директорът на бюджетния отдел на Белия дом Питър Орсаг напусна поста си.

Едно от големите предизвикателства пред Кристина Роумър беше да обясни защо прогнозата й, че програмата за фискални стимули на Обама ще задържи безработицата под 8%, се оказа твърде оптимистична. Към момента нивото на безработица е 9,5%. Тя посочва като причина за това промените в световната икономика след ноември 2008 г., когато е направена първоначалната оценка.

Роумър ще се присъедини към борда на съветниците на президента по икономическото възстановяване, чийто председател е бившият управител на Фед Пол Волкър.

Като преподавател един от фокусите на Кристина Роумър е върху причините за възстановяването от Голямата депресия и ефекта от монетарната и данъчна политика върху икономиката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:12 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
varna
преди 13 години
Обама е за оставка. Убеден съм, че този човек няма да постигне втори мандат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още