IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Поредно колебливо начало на сесията на Wall Street

Dow Jones се повишава, воден от акциите на петролния гигант Exxon Mobil, който обяви 91% увеличение на печалбата

18:11 | 29.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Поредно колебливо начало на сесията на Wall Street

Предпазливостта на инвеститорите на фона на поредицата от тримесечни отчети за пореден ден стана причина за колебливо начало на борсовата сесия в САЩ. 

И трите главни индекса започнаха сесията с повишение, подкрепени от добрите финансови резултати на Exxon Mobil, но малко след това поеха надолу и заличиха голяма част от първоначалната си преднина.

Единствените икономически данни за САЩ от днес показаха, че новите молби за помощи при безработица са намалели в унисон с пазарните очаквания до 457 хил. през миналата седмица в сравнение с 468 хил. за предходните седем дни.

Борят на трайно безработните, които получават помощи за безработица поне две седмици, се е увеличил с 81 хил. до 4,565 млн. души.

Ценово-претегленият индекс Dow Jones Industrial Аverage започна сесията с ръст от над 0,8% но час и половина след началото на търговията преднината му се стопи и той нараства с 0,3 на сто до 10 527,02 пункта.

Широкият щатски индекс S&P 500 нараства междувременно с 0,2% до 1 108,8 пункта, докато индексът на всички компании от борсата Nasdaq – Nasdaq Composite, губи 0,2% до 2 260,35 при първоначално повишение от 0,6%.

Вчерашната сесия донесе загуби на индексите заради изказване на Федералния резерв, от което стана ясно, че състоянието на икономиката на САЩ на регионално ниво се е влошило.

Преди началото на днешната сесия петролната компания Exxon Mobil обяви 91% увеличение на нетната си печалба на годишна база до 7,56 млрд. долара, или 1,60 долара на акция през второто тримесечие. Преди година положителният финансов резултат е бил в размер на 3,95 млрд. долара, или 81 цента на акция, предаде CNN.

Акциите на Exxon Mobil, която участва в индекса Dow Jones IA и е най-голямата публично-търгувана петролна компания в света, поскъпват с 0,3% до 61,07 долара на Нюйоркската фондова борса. От началото на тази година обаче енергийният гигант е загубил над 10% от пазарната си капитализация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:21 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още