IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Възкръсналата след банкрут CIT зарадва пазарите с голяма печалба

Банката е спечелила 142,1 млн. долара през второто тримесечие, което е над два пъти повече от очакваното

19:38 | 27.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Възкръсналата след банкрут CIT зарадва пазарите с голяма печалба

Американската банка CIT Group, която през миналата година мина процедура по преструктуриране заради обявяване на банкрут, поднесе доста силен отчет за второто тримесечие на годината.

В него е записана печалба от 142,1 млн. долара, или 71 цента на акция при предварителни очаквания на анализаторите за печалба от 33 цента на акция, предава Ройтерс.

За същия период на миналата година, непосредствено преди банкрута и преструктурирането, CIT отчете загуба от 1,68 млрд. долара, или 4,30 долара на акция.

Печалбата на банката е генерирана от продажби на активи и повишаване на стойността на някои лоши кредити. Това е неутрализирало негативните ефекти от разходите за компенсации на служители и поскъпването на привлечения капитал.

От банката съобщават, че са финализирали продажбата на бизнеса си в Австралия и Нова Зеландия, както и че са продадени вземания по студентски кредити за 580 млн. долара.

Банкрутът на CIT, който бе обявен на 1 ноември миналата година, влезе в топ 5 на най-големите банкрути в корпоративната история на САЩ. Финансовата институция успя да поднови дейността си на 10 декември миналата година.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:05 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още