IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Нова заплаха от ревизии тегне над Goldman Sachs

Регулаторните органи в САЩ искат разследване на бизнеса на банката с деривативни инструменти

10:21 | 26.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Нова заплаха от ревизии тегне над Goldman Sachs

Американската банка Goldman Sachs отново е попаднала в полезрението на регулаторните органи. Този път на прицел е отделът за търговия с деривативни инструменти.

Това ще бъде поредното разследване срещу банката, която наскоро бе глобена с 550 млн. долара заради пазарна манипулация. Финансовата институция на няколко пъти през последните месеци попадна под сериозни критики, като освен в САЩ, такива се появиха и в Китай.

Новото обвинение срещу Goldman Sachs е свързано с предоставянето на данни за деривативните операции, като по всяка вероятност регулаторните органи от Комисията за разследване на финансовата криза ще поискат да вкарат одитори в банката, предава Financial Times.

„Имаме сериозни въпроси около това дали получаваме верни данни и дали Goldman ни предоставя информация, каквато със сигурност имат“, заяви председателят на комисията Фил Ангелидис. Така той продължава започналия преди повече от месец от комисията му натиск върху финансовата институция.

Желанието на регулаторите е да притежават пълна информация за деривативните сделки на Goldman, за да се знае на какъв риск е изложена финансовата институция. Позицията на банката обаче е, че счетоводните й системи показват абсолютно цялата необходима информация и следователно данните не се манипулират.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:47 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още