IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борсовите индекси в САЩ рязко обърнаха посоката и постигнаха ръст

Goldman Sachs отново попадна в светлината на прожекторите, този път в положителен аспект

23:10 | 20.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Борсовите индекси в САЩ рязко обърнаха посоката и постигнаха ръст

Борсовите индекси в САЩ смениха рязко посоката си на движение и въпреки сериозните загуби в началото на сесията излязоха на зелено. С основна заслуга за това се оказа Goldman Sachs, която допреди това беше основният фактор, причиняващ разпродажбите.

Днешната сесия завърши с ръст от 0,75 на сто за индекса на сините чипове Dow Jones Industrial Average, който достигна до 10 230 пункта. Това е значително възходящо движение с оглед факта, че в началото на търговията показателят се смъкна до 10 007 пункта.

Цели 20 от включените в показателя 30 компании поскъпнаха днес, показват данни на marketwatch.

Широкият индекс S&P 500 добави 1,14 на сто до 1 083 пункта, а индексът на компаниите от борсата Nasdaq – Nasdaq Composite, се повиши с 1,1 на сто до 2 222 пункта.

Импулсът, който отключи позитивните настроения, бе даден от Goldman Sachs, която публикува подобрена прогноза за банковия бизнес в инвестиционния сектор. Той включва добри очаквания за сливания и придобивания, което доведе до позитивни новини.

Преди този доклад именно разочароващият отчет на Goldman Sachs, в който бе записан спад на печалбата от над 80 на сто, бе сред причините за борсовия спад.

Книжата на IBM поевтиняха с 2,54% на Нюйоркската фондова борса, след като печалбата на технологичната компания за второто тримесечие изпревари прогнозите, но продажбите разочароваха.

Акциите на PepsiCo обаче поскъпнаха с 4,3%, след като производителят на безалкохолни напитки обяви, че очаква повишение до 13% на печалбата си за цялата година. Отчетите на компанията показаха 3% спад на печалбата й през второто тримесечие заради разходите, свързани с придобиването на двете й най-големи бутилиращи компании. Благодарение на тях обаче продажбите на PepsiCo са скочили с 40% на годишна база.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:59 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още