IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатските индекси надолу след седем печеливши сесии

Инвеститорите предпочетоха да приберат печалбите си от предишните седем печеливши сесии за Dow Jones

18:22 | 15.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Щатските индекси надолу след седем печеливши сесии

Борсовите индекси в САЩ се понижиха рязко в началото на днешната търговия, след като инвеститорите предпочетоха да приберат печалбите си от предишните седем печеливши сесии за Dow Jones Industrial Average.

Добрите финансови резултати на JPMorgan за изминалото тримесечие и спадът на новите молби за помощи при безработица бяха засенчени от данните за бизнес активността в производствения сектор в района на щата Ню Йорк, която е намалила рязко темповете си на растеж през юли.

Борсовият песимизъм се засили и от силните понижения на азиатските борси, предизвикани от разочароващите данни за китайската икономика, както и от понижената прогноза на Фед за растежа на щатската икономика през тази година.

Индексът на 30-те най-големи и активно търгувани борсови компании в САЩ Dow Jones IA се понижава с 0,9% до 10 275,15 пункта час и половина след началото на сесията.

Широкият S&P 500 губи 1% до 1 084,48 пункта, воден от финансовите компании. Индексът на всички компании от борсата Nasdaq – Nasdaq Composite, отстъпва също с 1% до 2 227,29 пункта.

Акциите на JPMorgan поевтиняват с 2,5% до 39,33 долара на Нюйоркската фондова борса, въпреки че финансовият гигант обяви 4,8 млрд. долара печалба за второто тримесечие. След края на днешната сесия се очакват и отчетите на Google. Акциите на интернет гиганта губят 0,8% до 487,20 долара в сутрешната търговия на Nasdaq.

Златото поскъпва с 0,4% до 1 211,80 долара за тройунция, а цената на петрола пада с 1,4% до 75,97 долара за барел. Доходността на 10-годишните американски държавни облигации се повишава до 3,06% спрямо 3,05% в сряда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:59 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още