IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите на Wall Street поеха в различни посоки

Единствено Nasdaq Composite се задържа на положителна територия благодарение на отчетите на Intel

17:51 | 14.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Индексите на Wall Street поеха в различни посоки

Щатските индекси поеха в различни посоки в началото на днешната сесия на Wall Street, като единствено Nasdaq Composite се задържа на положителна територия благодарение на повишенията в технологичния сектор.

Акциите на технологичните компании са единствената индустриална група, която отчита ръст в ранната търговия благодарение на добрите финансови резултати на производителя на процесори Intel.

След края на вчерашната сесия компанията, която участва в индекса Dow Jones IA, обяви рекордни продажби от 10,8 млрд. долара през второто тримесечие и рекордна печалба от 2,9 млрд. долара.

В резултат на това технологичният сектор помогна на Nasdaq Composite да се повиши с 0,4% до 2 251,45 пункта един час след началото на търговията.

Междувременно индексът на 30-те най-големи и ликвидни борсови компании в САЩ Dow Jones IA пада с 0,1% до 10 350,30 пункта, а широкият S&P 500 губи 0,2% до 1 093,16 пункта. Причина за понижението станаха разпродажбите най-вече във финансовия и енергийния сектор.

Икономическите данни за САЩ от днес показаха, че потребителите са ограничили покупките на дребно за втори пореден месец през юни. Това загатва, че потребителските разходи вероятно не са допринесли за растежа на американската икономика през второто тримесечие, който се очаква да се забави в сравнение с отчетения през първото тримесечие ръст от 2,7 на сто.

След финансовите резултати на Alcoa и Intel, през тази седмица се очакват отчетите на още 20 компании от индекса S&P 500. През следващите два дни излизат тримесечните отчети на JPMorgan, Google, Bank of America и Citigroup.

От другите икономически данни за САЩ от днес стана ясно, че молбите за отпускането на нови ипотечни заеми са намалели до най-ниското си ниво за последните 13 години до края на миналата седмица.

Малко преди края на днешната сесия се очаква и докладът от последната среща на Федералния резерв, в който се съдържат обновените му прогнози за щатската икономика.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:18 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още