IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Силен старт на сезона на отчетите в САЩ

Alcoa даде начало на отчетите със солидна печалба и над 22% ръст на приходите през второто тримесечие

08:44 | 13.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Силен старт на сезона на отчетите в САЩ

Компанията за производство на алуминий Alcoa даде началото на отчетния сезон на американската фондова борса, след като вчера предаде отчета си за второто тримесечие на годината. Той се оказа по-силен от прогнозите и това поражда позитивни очаквания и за останалите водещи компании.

През второто тримесечие на 2010 година Alcoa е успяла да излезе на печалба от 136 млн. долара, или 13 цента на акция. За същия период на миналата година бе регистрирана загуба от 454 млн. долара, или 47 цента на акция, пише АР.

Приходите на компанията пък скачат с над 22 на сто на годишна база – от 4,24 млрд. долара на 5,19 млрд. долара.

Интересна подробност от отчета е доста силния спад на приходите от сектора на търговското строителство в Северна Америка, като делът им в общия приход пада от 27 на 23 на сто.

Тези резултати надхвърлиха очакванията на анализаторите, които бяха за печалба от 12 цента на акция на база 5,05 млрд. долара приходи. Това доведе до поскъпване на акциите на Alcoa с 2,7 на сто в часовете за търговия след края на официалната борсова сесия в Ню Йорк.

Отчетът на Alcoa бе очакван с огромен интерес от пазарите, тъй като е първият на компания от индекса на сините чипове в САЩ Dow Jones Industrial Average.

Надеждите са, че той може да покаже какви са настроенията в различни сектори на икономиката, тъй като продукцията на Alcoa се използва в много области – от производството на алуминиеви опаковки за напитки до производството на самолети.

Резултатите на Alcoa бяха публикувани след края на вчерашната борсова сесия в САЩ. Преди това основните индекси в Ню Йорк нараснаха минимално, като Dow Jones напредна с 0,18 на сто.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още