IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатските индекси се повишават за четвърти ден

И трите главни индекса на Wall Street са на път да приключат седмицата с повишения от над 4%

18:19 | 09.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Щатските индекси се повишават за четвърти ден

Последната за тази седмица борсова сесия в САЩ започна с колебливи движения на трите основни индекса, които се установиха на положителна територия след данните за запасите на веригите за търговия на едро.

По-голямата волатилност на Wall Street през тази седмица се дължи отчасти и на факта, че през следващата седмица започва новия отчетен сезон.

Индексът на 30-те най-големи и често търгувани компании Dow Jones Industrial Average се повишава с 0,1% до 10 148 пункта час и половина след началото на сесията. Широкият S&P 500 добавя също 0,1% до 1 070 пункта, воден от добивните и финансовите компании.

Междувременно на борсата Nasdaq главният индекс Nasdaq Composite напредва с 0,2% до 2 180 пункта, воден от технологичните компании.

И трите индекса са на път да приключат седмицата с повишения от над 4% след двете поредни седмици на загуба преди това.

Единствените икономически данни за САЩ от днес показаха, че стоковите запаси на веригите за търговия на едро в САЩ са се увеличили с 0,5% на месечна база през май. Отчетеният ръст се оказа по-голям от очакваното и е шести за последните осем месеца.

Акциите на Google поскъпват с 2,3% до 467 долара за акция на борсата Nasdaq, след като от интернет компанията съобщиха, че Китай е подновил разрешителното й да предлага услуги в страната. Съдбата на бизнеса на интернет гиганта в Китай бе под съмнение заради битката с китайските регулатори във връзка със съществуващата цензура в страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:33 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още