IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Щатските вериги магазини с по-слаби резултати през юни от очакваното

Големите печеливши през юни са универсалните магазини благодарение на продажбите по случай празниците през месеца

19:27 | 08.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Щатските вериги магазини с по-слаби резултати през юни от очакваното

Щатските вериги за продажби на дребно отчетоха смесени резултати за юни, предаде MarketWatch. От една страна горещото време е подтикнало потребителите да се „скрият“ в климатизираните търговски центрове, но от друга потребителското доверие е подкопано от разочароващите икономически данни.

Големите печеливши през юни са универсалните магазини благодарение на продажбите по случай празниците през месеца. Продажбите на J.C. Penney са нараснали с 4,5%, тези на Macy's Inc. са се повишили с 6,5%, а на Nordstrom Inc. - с цели 14%, като при всички тях резултатите надхвърлят очакванията.

Веригите за продажба с отстъпка от своя страна не са отговорили на прогнозите. Продажбите на втората по големина такава верига в страната - Target Corp., са се увеличили с 1,7% при очаквания за ръст с 2,7%. Подобна тенденция се наблюдава и при останалите преставители на сектора.

Общо продажбите на дребно са нараснали с 3,1% при прогнози за увеличение с 3,5%, като това е третият пореден месец, през който веригите магазини отчитат по-слаби резултати от очакваните.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:42 | 20.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още