IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите в САЩ продължават движението нагоре

Подобрените икономически нагласи на инвеститорите повишиха акциите на индустриалните компании

18:02 | 08.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Индексите в САЩ продължават движението нагоре

Повишенията на щатските индекси от сряда се пренесоха и в началото на днешната сесия, след като стана ясно, че новите молби за помощи при безработица в САЩ са намалели повече от очакваното през миналата седмица.

Подобрените прогнози на Международния валутен фонд (МВФ) за световната и щатската икономика през тази и следващата година, както и утихването на страховете около дълговата криза в еврозоната, също допринесоха за борсовия оптимизъм.

Индексът на 30-те най-често търгувани и големи борсови компании в САЩ Dow Jones Industrial Average се повишава с 0,4% до 10 061,57 пункта час и половина след началото на търговията.

Широкият S&P 500 напредва с 0,2% до 1 061,97 пункта, воден от индустриалните компании. Индексът на всички компании от борсата Nasdaq – Nasdaq Composite, добавя също 0,2% до 2 162,06 пункта.

Акциите на Boeing поскъпват с 2,5% на Нюйоркската фондова борса, след като авиокомпанията съобщи, че ще придобие софтуерната компания Argon ST, пише Wall Street Journal.

Подобрените нагласи на инвеститорите за икономиката повишиха лихвата по американските държавни ценни книжа. При десетгодишните облигации тя прескочи нивото от 3% за първи път от 29 юни насам. Цената на петрола нараства с 2,2% до 75,67 долара за барел, а златото поевтинява с 0,8% до 1189 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:52 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още