IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Надежди за бъдещи печалби изстреляха американските акции*

С около 3% се повишиха основните борсови индекси в САЩ

23:09 | 07.07.10 г. 3
Автор - снимка
Създател
Надежди за бъдещи печалби изстреляха американските акции*

Индексите на Wall Street регистрираха значителен ръст по време на сесията в сряда, водени от финансовите и енергийните компании. За това помогна поскъпването на петрола с 2% и данни на Американската банкова асоциация, които показаха, че просрочените потребителски заеми в САЩ са намалели през първото тримесечие.

Техният дял пада до 3,88% от всички отпуснати чрез кредитни карти заеми, което е най-ниското ниво за последните осем години.

За повишението спомогнаха и очаквания за силни финансови отчети. Компанията State Street Corp, която е една от най-големите в света за управление на парични средства на институции, повиши очакванията си за своите резултати за второто тримесечие, което накара инвеститорите да се надяват на отчети над очакванията и при други финансови позиции. Акциите на State Street Corp завършиха сесията със значителното покачване от 9,9%.

Индексът на 30-те най-големи и активно търгувани компании Dow Jones Industrial Average се повиши с 2,8% до 10 018 пункта. Акциите на JPMorgan поскъпнаха с близо 5%, а тези на Bank of America – с 4,55%, като двете банки се наредиха сред най-повишаващите се позиции от Dow Jones.

С големи печалби завършиха още акциите на Cisco (+5%), American Express (+4,9%), General Electric (4,65%). Нито една от компаниите, включени в борсовия индикатор, не завърши на минус.

Широкият S&P 500 напредна с 3,1% до 1060 пункта, докато на борсата Nasdaq индексът Nasdaq Composite добави 3,1% до 2159 пункта.

Книжата на BP, търгувани в Ню Йорк, пък поскъпнаха с над 4% след продължаващите втори ден спекулации за възможна поява на стратегически инвеститор в компанията. Според информация на саудитски вестник неназовани инвеститори от Саудитска Арабия искат да купят дял от между 10 до 15% от британската петролна група.

Щатският долар поевтинява срещу лирата, йената и австралийския долар, докато петролът с доставка през август поскъпва с 2% до 73,42 долара за барел. Цената на златото приключи днешната търговия с ръст от 0,3% до 1 198,90 долара за тройунция, а доходността на 10-годишните американски държавни облигации кръжи около 2,93%.

*Актуализирано към 23:09

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:50 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 0
meto76
преди 14 години
Имаше съобщение за инвестиции в акции на Бритиш Петролиум от страна на саудитски инвеститори и други страни от Персийския залив.Може би това е причината за поскъпването.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
Dror
преди 14 години
дължи се предимно на спекулативни зделки - БП например се вдигна доста, като се има в предвид колко ще им струва разлива, едва ли има друга освен спекулативна причина за това поскапване, нито един брокер по света няма да ви открие short position в БП!освен това на път са данните за ГДП - the shte sa катастрофални, повечето анализатори очкват под 2%
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
Пенчев
преди 14 години
Уважаеми господа,бих желал да закупя инвестиционно злато на обявената от Вас цена-1 192,50 долара за барел.Мисля,че 20 барела са ми достатъчни,аз не съм алчен.:D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още