IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Кои са десетте най-силни акции в S&P 500 от началото на годината?

Сравнително непопулярни компании оглавяват класацията по поскъпване за първото полугодие

14:24 | 03.07.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Кои са десетте най-силни акции в S&P 500 от началото на годината?

След края на първото полугодие дойде време за различни класации и подреждания. Една от по-интересните е тази на поскъпващите акции в широкия американски индекс S&P 500. Ето десетте акции, които се представят най-добре от началото на 2010 година досега.

Десетото място е за Novell Inc. Акциите на компанията са поскъпнали с 36,9 на сто до 5,82 долара за акция. Това се случи след новината, че компанията е отказала оферта да бъде продадена на Elliott за 5,75 долара на акция. През второто тримесечие на фискалната година Novell постигна ръст на печалбата си от 28 на сто.

Деветата позиция е за KeyCorp., тъй като акциите на банката са поскъпнали с 38,6 на сто до 7,23 долара за брой. На фона на нестабилността на финансовия сектор, отчетите на банката показват свиване на загубата и намалени разходи за провизии срещу евентуални отписвания на активи.

Акциите на Smith International, които поскъпват също с 38,6 на сто до 37,57 долара за брой, заемат осмата позиция в класацията. За момента компанията успява да преодолее негативния сентимент към енергийния сектор и въпреки спада от 88% в печалбата и 11% спад на приходите, успява да се справи добре.

Седма позиция се пада на Titanium Metals Corp. Акциите на компанията са поскъпнали с 40,5 на сто до 17,27 долара за брой. За последната година книжата на Titanium Metals са постигнали ръст от над 100%, което се обяснява със силните резултати заради високото търсене на метали.

Шеста позиция в класацията е за Cummins, като акциите на компанията са постигнали ръст от 42 на сто от началото на годината. Компанията продължава да подобрява резултатите си и след петкратния ръст на печалбата за последното тримесечие на годината, акциите на дружеството попаднаха в полезрението на инвеститорите.

В подножието на върха са SanDisk и Millipore Corp, които са поскъпнали съответно с 45,1 на сто и 47,4на сто.

На трета позиция е Huntington Bancshares, като акциите на финансовата институция са поскъпнали с 51,8 на сто. Причина за това стана силният отчет на банката за първото тримесечие, който показа, че тя е преминала от загуба към печалба. Освен това провизиите се оказаха намалени с 19 на сто.

Втората позиция е за Akamai Technologies. Акциите на компанията са поскъпнали с 60 на сто до 39,50 долара за брой. Основният бизнес на Akamai са услугите за разработване на съдържание и приложения в интернет, а резултатите й за първото тримесечие се оказаха изненадващо високи и това засили интереса към нея.

Лидер по поскъпване в рамките на S&P 500 за първото полугодие е Zions Bancorp, като акциите на банката са повишили стойността си с цели 68,1 на сто. Позицията се движеше дори и с по-голям ръст след отчета за първото тримесечие, което показа свиване на загубата от цели 7,47 долара на акция до 57 цента на акция, но негативният пазарен сентимент заличи част от поскъпването.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:33 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Sogartar
преди 14 години
В investor.bg въобще има ли редактори? Все едно тази статия не е четена след като е написана.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още