IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Wall Street започна седмицата на червено

Данните за повишаване на спестяванията натиснаха индексите въпреки ръста в потребителските разходи

17:39 | 28.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
Wall Street започна седмицата на червено

Щатските акции поеха надолу след началото на първата търговска сесия за седмицата, след като икономическите данни от деня показаха леко повишение в потребителските разходи, но същевременно увеличение на нормата на спестяване до 8-месечен връх.

Водещият индекс Dow Jones отстъпва с 0,4% в ранната търговия до ниво от 10 107,50 пункта. Индексите S&P 500 и NASDAQ губят по 0,5% до съответно 1 071,74 и 2 212,99 пункта.

Персоналният доход се е повишил с 0,4 през май показаха данните от днес, докато разходите за потребление са нараснали с 0,2% - малко над очакваното. 4%-та норма на спестяване обаче показва предпазливост у потребителите и усилва заплахата от ново рецесионно дъно.

В подкрепа на пазара бе обещанието на президента на САЩ Барак Обама да се справи с набъбналия бюджетен дефицит на страната.

Досега той предупреждаваше, че прибързаното намаляване на държавните разходи, може да изложи на опасност икономическото възстановяване.

Неделните коментари на президента обаче, направени по време на срещата на Г-20 в Канада, дават сигнал за промяна към по-агресивно намаляване на разходите.

Boeing е най-губещият компонент от индекса Dow Jone за момента, след репортажите на френски вестник, че финансовите проблеми на дубайска фирма може да променят поръчката й за покупка на самолети.

Акциите на BP се повишиха, след като компанията отказа да коментира руски източник, според който главният изпълнителен директор на компанията, Тони Хейуърд, е в оставка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:33 | 02.09.22 г.
Най-четени новини
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още