IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Инвеститори: Минаваме на кеш, ако БВП в САЩ е под 1,5% през Q2

Според анализатори, ако данните за БВП в САЩ разочароват, това ще е ясен знак, че икономиката няма да е в състояние да спаси банките и те ще трябва да отпишат загуби от трилиони долари

21:43 | 24.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
Инвеститори: Минаваме на кеш, ако БВП в САЩ е под 1,5% през Q2

Два часа педи затварянето на борсата, щатските индекси продължават да се понижават, като Dow Jones Industrial Average изгуби почти 1 процент до 10200 пункта, след като Федералният резерв обяви, че вижда слабост в икономическото възстановяване на страната, пише CNBC.

“Заемаме отбранителна позиция за лятото”, казва Роб Морган, главен инвестиционен стратег на Fulcrum Securities. Морган посочи, че предпочита акциите на компании от енергийния и технологичния сектор.

„Въпреки, че за известно време е добре да се пазим от пазара, мисля че в дългосрочен план, американската икономика изглежда доста добре и ще преодолеем кризата в Европа сравнително лесно”, казва той.

Ако БВП на САЩ през второто тримесечие на годината се окаже под 1 или 1,5 процента, тогава инвеститорите е най-добре да преминат в кешови позиции, съветва Дейвид Хефти, изпълнителен директор на Cornerstone Wealth Management.

„Ако данните за БВП ни разочароват, това ще е ясен знак, че икономиката няма да е в състояние да спаси банките и те ще трябва да отпишат загуби от трилиони долари, а това ще ни върне към нова спирала надолу и нов цикличен мечи пазар”, казва Хефти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:05 | 31.08.22 г.
Най-четени новини
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още