IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Разнопосочен финал за Wall Street

Борсовите индекси в САЩ не намериха обща посока след поредицата от важни новини

23:05 | 23.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
Разнопосочен финал за Wall Street

Борсовата сесия на Wall Street приключи по разнопосочен начин за водещите борсови индекси в САЩ, които не успяха да намерят обща посока след поредицата от важни икономически новини от днес.

Най-силно влияние върху търговията днес имаха данните за рекорден спад в продажбите на жилища в САЩ. Той се дължи на изтичането на правителствената програма за насърчаване на покупките на жилища, което е довело до сериозен отлив на купувачи.

Определящо за настроенията на борсовите играчи бе и днешното решение за запазване на лихвения процент в САЩ без промяна. По-ключовото от днешната среща на ръководителите на Федералния резерв бе това, че те са понижили прогнозите си за възстановяване на американската икономика, което се оказа доста разочароващо.

Индексът на сините чипове на борсата в САЩ Dow Jones Industrial Average успя да завърши сесията с минимален ръст от 0,05 на сто до 10 298 пункта. В самият край на сесията бенчмаркът попадна под натиск и изгуби натрупания по-рано ръст.

Широкият индекс S&P 500 изгуби 0,3 на сто до 1 092 пункта днес, а индексът на компаниите от борсата Nasdaq – Nasdaq Composite, се понижи с 0,34 на сто до 2 254 пункта.

Най-голямо раздвижване по време на днешната сесия се наблюдаваше непосредствено след срещата на Фед, когато еврото премина над 1,23 EUR/USD. Това предизвика и оживление на пазарите на суровини, където златото, среброто и петролът отчетоха спадове.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:39 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още