IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Лошите данни за жилищния сектор потопиха индексите на Wall Street

Търговията е волатилна в очакване на лихвеното решение на Федералния резерв по-късно днес

18:10 | 23.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
Лошите данни за жилищния сектор потопиха индексите на Wall Street

Извънредно лошите данни за продажбите на нови жилища в САЩ през май, заедно с разпродажбите на акции, обхванали борсите в Азия и Европа, потопиха щатските индекси в началото на днешната сесия.

Търговията е волатилна и в очакване на лихвеното решение на Федералния резерв, която ще излезе в 21:15 ч. българско време. Мнозинството от икономисти очакват основната лихва в САЩ да остане на рекордно ниско ниво в интервала от 0 до 0,25% заради нестабилното състояние на икономиката.

Още по-голямо значение ще имат обновените прогнози на централната банка на САЩ за икономическите перспективи пред страната, които ще дадат насоки за посоката на развитие на щатската икономика.

Индексът на 30-те най-големи и търгувани компании на Wall Street Dow Jones Industrial Average губи 0,3% до 10 266,62 пункта час и половина след началото на сесията.

Широкият S&P 500 на свой ред потъва с 0,5% до 1 089,65 пункта, главно под тежестта на разпродажбите в добивния и енергийния сектор. Технологичните компании понижиха с 0,6% до 2 247,8 пункта индексът на всички компании от борсата Nasdaq – Nasdaq Composite.

Вчерашната сесия донесе понижения на трите индекса заради лошото представяне на енергийния сектор. Повод за това стана новината, че администрацията на президента Барак Обама планира да въведе нови правила за регулация в сектора заради аварията с петролната платформа на ВР в Мексиканския залив.

Фискалната криза в Европа, както и предстоящата среща на лидерите на страните от групата на Г-20 в Торонто, също държат пазарите на ценни книжа под напрежение от началото на тази седмица.

Цената на петрола се понижава рязко на Нюйоркската петролна борса с 2,6% до 75,82 долара за барел, а златото поевтинява с 0,9% до 1 228,40 долара за тройунция. Доходността на 10-годишните американски държавни облигации пада до 3,18% спрямо 3,22% във вторник.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:01 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още