IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първа оставка на висш служител от икономическия екип на Обама

Питър Орсаг планира да напусне ръководния пост на бюджетното звено на Белия дом до няколко седмици

09:55 | 22.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
Първа оставка на висш служител от икономическия екип на Обама

Директорът на бюджетното звено на Белия дом Питър Орсаг планира да напусне поста си до няколко седмици, ставайки първия висш служител от икономическия екип на президента Барак Обама, който подава оставка. Това предава Ройтерс, позовавайки се на източници от демократическата партия.

Орсаг никога не е възнамерявал да остане в екипа на президента повече от две години и иска да напусне преди  началото на следващия бюджетен сезон през юли, са пояснили източниците.

Сред евентуалните му заместници са Лора Тайсън, икономист от университета Бъркли, и Джийн Спърлинг, съветник на финансовия министър Тимъти Гайтнър. И двамата са били икономически съветници в администрацията на президента Бил Клинтън.

Орсаг, който е бивш директор на бюджетния офис на Конгреса, е участвал активно в изготвянето на пакета стимули на стойност 862 млрд. долара, приет миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още