IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Анализатори: Възможни са трусове на пазара през есента

Златото може да стигне 1500 долара до края на годината, прогнозират експерти

14:07 | 18.06.10 г. 2
Автор - снимка
Създател
Анализатори: Възможни са трусове на пазара през есента

Борсовите индекси в САЩ се понижиха след разочароващи данни за индустрията и пазара на труда. Според Кристиан Туейтс, президент и изпълнителен директор на Sentinel Asset Management, това е напълно нормално и може да се очакват още подобни новини.

„След голямата корекция от май пазарът е доминиран изцяло от макроикономически и политически събития“, посочва Туейтс, цитиран от CNBC. “Когато се случи подобно нещо, пазарните фундаменти се влошават“, смята той.

Макар прогнозата на Туейтс да е за възможен ръст на БВП на САЩ с 2-3 на сто, той се опасява, че може да има пазарен трус. Все пак остава вероятността за постигане на печалби, тъй като в момента инвеститорите са доста предпазливи и много от тях са извън пазара, а биха влезли при добри данни.

Доста по-негативни са очакванията на Пол Шатц от Heritage Capital, според когото макар да се очаква пазарно рали през юни и юли, през есента може да се очакват „сериозни проблеми“.

„Догодина данъците ще се увеличат и на тази основа хората ще имат по-малко пари за инвестиции, по-малко пари ще има и в икономиката. На хоризонта има и криза при общините, за която обаче все още никой не говори“, предупреждава Шатц.

Той препоръчва трупането на злато в инвестиционните портфейли, тъй като до края на тази година можело да се видят нива от 1500 долара за тройунция, а в някой момент на десетилетието котировките ще стигнат 2000-2500 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:31 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
абитуриент
преди 14 години
тва е пазар има търсене и предлагане, явно търсенето идва в повечко......ако ФЕД исипят няколко тона на пазара ше ги стопят спеколантите за норматив- ама не го правят, предпочитат да изсипват хартия......а има централни банки като азиатските който почти нямат ЗЛАТО и трябва да го понатрупат ако искат да си пуснат и те хартията на пазара...... интересни времена ще ВИДИМ.....а за петрола си прав ама и той до нова година ше е 100$.......жълтурите стават все по лакоми........
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
graki
преди 14 години
Ще достигнат 2-3, 5000$, глупости на тракалета, колкото петрола преди две години достигна 500 или 1000. И тогава беше пълно с подвеждащи прогнози на хитри ***-манипулатори, лъжещи масите да вкарват в петрол и то на 120, 130, 140 и т.н. и какво стана после - ай сиктир от малоумия. А и Инвестора да понамали малко негативизма, че и той взе да омръзва - има и други сайтове и то бая добри - нета е огромен!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още