IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Компаниите в САЩ трупат кеш за огромни обратни изкупувания

Само през последната седмица 27 дружества обявиха планове за обратни изкупувания на стойност 18,5 млрд. долара

13:27 | 18.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
Компаниите в САЩ трупат кеш за огромни обратни изкупувания

Американските компании дават сигнали, че възнамеряват да изкупят обратно акции в доста сериозен обем, след като през последните месеци в балансите се появиха големи кешови наличности, пише Financial Times.

Само през последната седмица 27 компании са обявили планове за обратни изкупувания на стойност 18,5 млрд. долара, което е най-голямото количество от февруари насам, показват данни на TrimTabs.

Тази статистика обаче се изкривява доста от данните за Walmart, които са обявили планове за обратно изкупуване на стойност цели 15 млрд. долара, 4,7 млрд. от които са от предишната програма за придобиване на акции.

„Видяхме доста големи спадове в цените на акциите, така че компаниите се опитват да окажат подкрепа и подобни съобщения са един от начините за това“, смята Дейвид Санчи от TrimTabs.

“Обявените намерения са доста необичайни за месец като юни, когато не се очакват отчети. Това е бичи сигнал“, допълва Санчи.

От началото на годината в САЩ е имало обратни изкупувания на акции на 343 компании, като стойността е 178 млрд. долара, показват данни на Bank of America. Ако всички обявени намерения се изпълнят, то обемът за цялата година би бил 898 млрд. долара, което би било най-много от 2007 година насам.

Миналата година имаше обратни изкупувания за 128 млрд. долара, показва статистиката.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:22 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още