IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

JPMorgan: Акциите отново са „сигурна инвестиция“

Моментът за влизане на пазара е напълно подходящ, посочва анализаторът на банката Томас Лий

12:27 | 15.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
JPMorgan: Акциите отново са „сигурна инвестиция“

Моментът отново изглежда добър, за да се скочи в пазара на акции, смята главният анализатор на JPMorgan за американския борсов пазар Томас Лий. Според него в момента има компании с баланси, каквито „не са били виждани през последните 60 години“, които увеличават печалбите си и се насочват към инвестиции.

Това означава, че акциите отново се превръщат в "сигурна инвестиция", посочва анализаторът.

Акциите отново се превръщат в "сигурна инвестиция"

Според Томас Лий ситуацията е доста подходяща за закупуване на акции, тъй като през 2011 година бизнес цикълът ще изведе печалбите на компаниите от S&P над предишните им върхове, предава CNBC.

Анализаторът очаква още до края на годината широкият индекс S&P 500 да достигне ниво от 1 300 пункта.

Инвеститорите, които търсят стойност, трябва да се насочат към акциите, които най-силно са били засегнати от майските разпродажби и особено към тези, които могат да изиграят водеща роля в икономическото възстановяване на САЩ.

„Смятаме, че има увеличаващи се очаквания, че глобалната икономика ще избегне втора рецесия. Подобряването на очакванията ще дойде от цикличните компании – производителите на стомана и базови материали, технологиите и финансовия сектор“, посочва Лий.

Въпреки всичко специалистът посочва, че за всяка положителна прогноза за печалбите през 2011 година е „много важно Европа да не попадне в рецесия“. Най-важното нещо пък според Лий са гаранциите, че Гърция ще изпълни поетите ангажименти за намаляване на дефицита.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:08 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още