IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Близо 5% ръст в продажбите на McDonald's за май на годишна база

Веригата се справя добре в Европа въпреки спада на еврото

21:46 | 08.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
Близо 5% ръст в продажбите на McDonald's за май на годишна база

С 4,8% нарастват продажбите на McDonald's Corp. през май на годишна база, като основа за сравнението са ресторантите, съществуващи най-малко от година.

В същото време обаче от веригата предупреждават, че валутните разлики може да повлияят отрицателно на годишните резултати, предава Dow Jones.

Растежът на продажбите в Европа достига 5,7 на сто, въпреки че някои инвеститори се притесняваха от влиянието върху бизнеса на компанията на Стария континент заради финансовата криза.

Все пак обезценката на еврото се очаква да има негативно влияние върху годишната печалба. От McDonald's обаче се надяват, че печалбата за второто тримесечие няма да бъде засегната.

Веригата, която генерира около 25% от приходите си в еврозоната, предвиждаше през май валутните разлики да имат малък или никакъв ефект върху годишния резултат.

„Пазарът трябва да е облекчен от солидните обороти в Европа”, коментира Том Форт от Telsey Advisory Group. „Въпреки че валутните колебания създават проблеми, представянето на McDonald's в Европа остава много стабилно”, допълва той.

В САЩ компанията отчита повишение на продажбите от 3,4 на сто на годишна база, като на родния пазар основна роля за покачването имат напитките като McCafe и други промоционални оферти.

Към момента на търговската сесия в Ню Йорк във вторник акциите на групата нарастват с 1,9% до 68,01 долара за брой.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:24 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още