IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Служители съдят Bank of America, не им плащала за извънреден труд

Жалбата обединява 12 отделни дела, заведени от служители на банката в щатите Калифорния, Флорида, Тексас, Вашингтон и Канзас

18:34 | 05.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
Служители съдят Bank of America, не им плащала за извънреден труд

Bank of America не е плащала за извънреден труд на служителите си, нарушавайки законите на най-малко пет щата, според заведено дело във федерален съд в Канзас Сити, предаде Bloomberg.

Жалбата, подадена вчера, обединява 12 отделни дела, заведени от служители на най-голямата американска банка по активи в щатите Калифорния, Флорида, Тексас, Вашингтон и Канзас.

Политика и практика на банката е да отказва заплащане за извънреден труд на служителите в клоновете си за банкиране на дребно и в кол-центровете си в цялата страна, се посочва в жалбата.

От банката отричат да са нарушили законодателството. Според служителите обаче вместо да им плаща за извънреден труд, когато работната им седмица е надхвърляла 40 часа, банката им е давала за компенсация свободно време или им е казвала да не отчитат, че са работили повече от 40 часа, като в някои случаи, според твърденията на служителите, е променяла отчета за изработеното време.

Служителите искат да получат дължимите им заплати със задна дата.

Адвокатът на служителите Брендън Донелън е заявил, че планира да поиска делото да получи статут на национален колективен иск по-късно тази година. Ако искането му бъде удовлетворено, исканата от служителите сума може да възлезе на над 100 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:10 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още