IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

„Лекотоварният индекс” сочи подобрение на щатската икономика

Продажбите на лекотоварни атомобили от най-големия дистрибутор в САЩ скачат с 50% през май на годишна база

22:05 | 03.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
„Лекотоварният индекс” сочи подобрение на щатската икономика

AutoNation, най-големият дистрибутор на автомобили в САЩ, обяви данните си за май, които са доста по-подробни от тези на големите производители на автомобили.

През изминалия месец продажбите на компанията са нараснали с 22% - цифра, съпоставима с ръстовете при някои от големите автомобилни компании като Ford, General Motors и Toyota.

Но ето ги и детайлите: Продажбите на лекотоварни автомобили от AutoNation през май са скочили с 50% на годишна база, предава CNBC.

Това е категоричен знак за възстановяване на дребния бизнес в САЩ, смята Майк Джаксън, главен изпълнителен директор на компанията.

„Лекотоварните автомобили се купуват от дребнте предприемачи, чиито пръсти усещат пулса на американската икономика”, обяснява той.

„Това е израз на увереност в бъдещето на икономиката. Тези хора не купуват, докато не видят ясни сигнали за подобрение.”

Освен това тези продажби представляват реални сделки, които не отразяват влиянието на различните правителствени стимули.

Данните показват също, че в някои от най-силно засегнатите от кризата региони, цялостните продажби на AutoNation се повишават чувствително. Във Флорида те отбелязват ръст от 38%, а в Калифорния растат с 24%.

Тези цифри дават информация накъде се движи икономиката. През миналата година в САЩ са продадени общо 10 млн. нови автомобили, като делът на AutoNation възлиза на 325 хил.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:51 | 12.09.22 г.
Най-четени новини
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още