IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Индексите на Wall Street поеха нагоре след вчерашния спад

Най-добре в ранната борсова търговия се представят акциите от финансовия сектор

18:14 | 02.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
Индексите на Wall Street поеха нагоре след вчерашния спад

Борсовите индекси в САЩ поеха нагоре в началото на днешната сесия, като се отърсиха от разпродажбите в края на вчерашната търговия. Добрите данни за поредния силен месечен ръст на планираните продажби на жилища допринесоха за борсовия оптимизъм.

Те се увеличиха с 6% на месечна и с над 22% на годишна база през април, достигайки своето най-високо ниво от октомври 2009 г. Това може да е ранен знак за стабилизиране на пазара на имоти, което ще спре спада в цените и ще намали принудителните отнемания.

Индексът на 30-те най-големи и най-търгувани американски борсови компании Dow Jones IA се повишава с 0,7% до 10 089,17 пункта час и половина след началото на сесията. Широкият индекс S&P 500 добавя 0,8% до 1 079 пункта, а междувременно главният индекс на борсата Nasdaq – Nasdaq Composite, добавя 0,9% към стойността си до 2 241,24 пункта.

От началото на тази година Dow Jones IA и S&P 500 са се понижили с малко повече от 3%, а Nasdaq Composite губи 1,2 на сто.

Доходността на 10-годишните американски държавни ценни книжа пада с 2 базисни пункта до 3,28%, а златото поевтинява с 5,60 долара до 1 221,30 долара за тройунция. Най-добре в ранната борсова търговия се представят акциите от финансовия сектор, които се наредиха и сред най-търгуваните. С над 1% поскъпват книжата на Bank of America, Citigroup, JPMorgan, Wells Fargo, Goldman Sachs и Morgan Stanley.

Другите икономически данни за САЩ от днес показаха, че планираните от големите американски работодатели съкращения на работни места са се увеличили с 1,3% на месечна база през май до близо 39 хил. Докладът на консултантската агенция Challenger, Gray and Christmas показа още, че съкращенията остават с 65% под нивата си от същия месец на миналата година.

В края на тази седмица ще излезе официалния доклад на правителството за заетостта в САЩ през май, като според анализатори той ще покаже увеличение на работните места в неселскостопанските отрасли на икономиката от 465 хил., а безработицата ще падне от 9,9% на 9,8%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:29 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още