IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борсите в Азия приключиха без единна посока на фона на новите COVID огнища

Спадът в продажбите на конзолата Switch на Nintendo изтри над 7% от стойността на акциите на японската компания

11:09 | 06.08.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Taylor Weidman/Bloomberg</em></p>

Снимка: Taylor Weidman/Bloomberg

Основните азиатски борсови индекси завършиха последната сесия за седмицата без единна посока, докато инвеститорите оценяват рисковете около разпространението на делта варианта на коронавируса и изчакват данните за новите работни места в САЩ, съобщава CNBC.

Токийският бенчмарк на сините чипове Nikkei 225 напредна с 91,92 пункта, или с 0,33%, до ниво от 27 820,04 пункта. 

Акциите на Nintendo поевтиняха с над 7 на сто, след като в четвъртък компанията обяви, че продажбите на нейната конзола Switch са спаднали с 22% през първото тримесечие, след като търсенето на хитовото устройство отслабва в рамките на петата му година на пазара. Създателят на Super Mario и Animal Crossing заяви, че оперативната му печалба за първото тримесечие се е свила със 17% до 119,8 млрд. йени (1,1 млрд. долара). Тя се оказа под прогнозата на анализаторите за 129,3 млрд. йени.

Книжата на Sony поскъпнаха с 0,35%, тласкани от положителния импулс от отчета ѝ, представен в сряда. Компанията обяви, че продажбите на новата ѝ конзола PlayStation 5 са били големи, което ѝ помогна да отчете рекордна печалба за тримесечието.

Китайският континентален измерител Shanghai composite записа спад от 0,24% до 3458,23 пункта. Индексът Shenzhen се понижи с 0,3 на сто до 14 827,41 пункта.

Хонконгският показател Hang Seng напредна с 0,12 на сто до 26 235,32 пункта.

азия азия

Акциите на Tencent прибавиха над 4% към стойността си, възстановявайки се от спадовете, предизвикани от китайските медийни публикации, заклеймяващи гейминг индустрията като наркотик.

Южнокорейският бенчмарк Kospi отчете спад от 0,18% до 3270,36 пункта.

Цената на акциите на Samsung Electronics се понижи с 0,73 на сто, докато книжата на LG приключиха сесията с понижение в стойността от 0,63%.

Австралийският индекс ASX 200 записа ръст от 0,36 на сто до 7538,4 пункта.

Акциите на индонезийската компания за онлайн търговия Bukalapak дебютираха на борсата, поскъпвайки с 25 на сто спрямо своята стойност от първичното публично предлагане.

Комисията по паричната политика към централната банка на Индия реши да запази основните си лихвени проценти непроменени, отговаряйки на очакванията на икономистите.

Инвеститорите гледат с тревога към новите огнища на коронавирус, които помрачават икономическите перспективи в различни региони по света. Китай наложи ограничения върху пътуванията в някои райони, за да намали разпространението на делта варианта на COVID-19, включително чрез отмяна на полети и железопътни превози. В петък страната отчита 101 новозаразени, включително 21 души, които са безсимптомни. Това е най-големия дневен ръст за Китай от над шест месеца.

Регионалният индекс MSCI, който отразява търговията с акции в Азиатско-Тихоокеанския регион с изключение на Япония, се понижи с 0,15 на сто.

Инвеститорите очакват официалните данни на американското Министерство на труда за новите работни места в страната, които трябва да бъдат представени в петък.

При валутната търговия доларовият индекс достига ниво от 92,307 пункта. Японската валута се търгува при 109,74 йени за долар, докато австралийският долар се разменя срещу 0,7391 щатски долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:17 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още