IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвеститорите в Азия изразиха смесени емоции

Акциите на строителните предприемачи в Хонконг поскъпнаха, след като Кари Лам обяви мерки за облекчаване на недостига на жилища

12:16 | 17.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив на Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив на Ройтерс

Акциите в азиатско-тихоокеанския регион се търгуваха смесено в четвъртък. Инвеститорите останаха предпазливи, опасявайки се за перспективите за глобален икономически растеж и продължаващите преговори за Brexit между Обединеното кралство и Европейския съюз, предава CNBC.

Пазарите в континентален Китай почти зациклиха: индексът Shanghai composite се понижи с 0,05% до 2977,33 пункта, докато Shenzhen composite и Shenzhen component затвориха със стойности почти равни на тези от предишната борсова сесия. азия азия

В Хонконг индексът Hang Seng се повиши с 0,69%. Акциите на строителните предприемачи поскъпнаха, след като в сряда ръководителят на администрацията на града Кари Лам обяви мерки за облекчаване на недостига на жилища и за успокояване на антиправителствените протести.

Акциите на New World Development достигнаха 4.46%-но увеличение, тези на Henderson Land поскъпнаха с 2.35%, а CK Asset отчитат 0.56% ръст в цената на ценните си книжа.

Японският индекс Nikkei 225 затвори със спад от 0,09%, докато индексът Topix спадна с 0,45%. Индексът Kospi в Южна Корея се понижи с 0,23%.

Акциите в Сингапур поевтиняха, поради което индексът Straits Times спадна с 0,.64%. Страната от Югоизточна Азия, която наскоро избегна техническа рецесия, обяви в четвъртък, че, с изключение на петрола, вътрешният й износ, се е понижил с 8,1% през септември. Това е седмият пореден месец за свиване на износа в Сингапур, според Reuters.

В Австралия индексът ASX 200 спадна с 0,77%, след като секторът на суровините отчете 2% спад. Акциите на основни компании, които се занимават с добив на ресурси Rio Tinto и Fortescue Metals поевтиняха съответно с 2,88%, и 4% . Компанията, BHP отчете 3% спад в производството на желязна руда за трите месеца до септември.

Междувременно данните на австралийското статистическо бюро разкриха, че заетостта в страната е нараснала с приблизително 14 700. Тази цифра е по-ниска от предвижданията на анализаторите за ръст от 15 000.

Що се отнася до новините от Европа, преговорите за Brexit попаднаха в задънена в сряда. Това беше последния ден от разговори преди важната среща на Съвета на Европейския съюз. Позовавайки се на правителствен източник, BBC предаде, че няма да има „сделка тази вечер“, тъй като служителите продължават да работят по техническите подробности относно преговорите в Брюксел.

Сделката ще трябва да бъде одобрена от ЕС, а след това и от парламента на Великобритания. Ако това не се случи до 19 октомври, британският премиер Борис Джонсън е законно задължен да поиска от ЕС удължаване на срока за излизане от общността, който текущо е до 31 октомври.

През нощта на щатските борси индексът Dow Jones Industrial Average се понижи с 22 пункта или с 0,08%. Понижения отбелязаха също S&P 500 и Nasdaq Composite, съответно с 0,20% и 0,30%.

Доларовият индекс, който проследява силата на американската валута спрямо кошницата от конкурентни валути, беше последно засечен на ниво от 97,94 пункта, след спад от 0,06% .

Японската йена се търгуваше на ниво от 108,81 йени за долар. Австралийският долар се търгуваше на стойност от 0,6804 щатски долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:04 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още