IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Азиатските борси не намериха обща посока след обръщане на кривата на доходността

Япония официално отстрани в сряда Южна Корея от списъка с предпочитани търговски партньори

10:44 | 28.08.19 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Азиатските фондови борси не успяха да намерят единна посока в сряда след инверсията на кривата на доходността през нощта до стойности, които не са наблюдавани от повече от десетилетие, съобщава CNBC.

В континенталната част на Китай Shanghai composite се понижи с 0,29%, а Shenzhen component – с 0,39%.

На борсата в Хонконг индексът Hang Seng отчете спад с 0,24%. По-рано през деня South China Morning Post писа, че властите в Хонконг са готови да разгледат всички съществуващи законодателни възможности за урегулиране на безредиците в обхванатия от протести град, в това число Закона за мерките при извънредно положение. 

Бенчмаркът на сините чипове в Япония Nikkei 225 успя да прибави 0,11% към стойността си.

Южнокорейският измерител Kospi се придвижи на зелена територия с 0,86%.

Япония официално отстрани в сряда Южна Корея от списъка с предпочитани търговски партньори.

В Австралия показателят S&P/ASX 200 се придвижи във възходяща посока с 0,45%.

Инвеститорите следят отблизо движенията на доходността по американските облигации, след като спредът между 10-годишните и двегодишните облигации падна до -5 базисни пункта във вторник – най-ниското ниво от 2007 г. Така наречената инверсия на кривата на доходността е сигнал за рецесия за пазарите.

„В свят, в който доходността е оскъдна, изглежда, че няма алтернатива на американските облигации“, коментираха анализатори от сингапурската банка DBS Bank.

Си Джин, главен редактор на китайския държавен вестник The Global Times, написа в Twitter във вторник, че Китай не поставя толкова голям акцент върху търговските преговори, добавяйки, че за Вашингтон е все по-трудно да притисне Пекин да направи отстъпки, тъй като китайската икономика все повече се движи от вътрешния растеж.

Във вторник Китай обяви мерки, насочени към повишаване на потреблението, включително възможност за премахване на ограниченията при покупката на автомобили.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:48 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още