IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Японският Nikkei 225 се разписа с пета поредна печеливша сесия

Китайската централна банка взе мерки за стабилизиране на юана

11:01 | 27.08.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Азиатските борси изпратиха първата сесия за седмицата на положителна територия, като част от подкрепата дойде от страна на Китайската централна банка, която взе мерки за стабилизиране на юана, обобщава CNBC.

На борсата в Австралия ASX 200 се повиши с 0,35%, след като по-рано през деня губеше позиции. Оптимизмът се завърна на местния пазар след седмица на политически сътресения, които доведоха до избирането на нов премиер на страната и до промени в кабинета.

Японският бенчмарк Nikkei 225 прибави 0,88% към стойността си, като почти всички сектори се търгуваха на зелена територия. Това беше пета подред печеливша сесия за водещия показател на борсата в Токио.

Южнокорейският индекс Kospi се придвижи във възходяща посока с 0,27%.

В Хонконг измерителят HangSeng напредна с 2,17% благодарение на положителния тренд при всички основни сектори и ръст от близо 3% в сектора на услугите. В континенталната част на страната Shanghai composite нарасна с 1,89%.

Доброто представяне на китайските пазари дойде, след като Китайската народна банка обяви, че променя методологията си за определяне дневния фиксинг на юана в опит да стабилизира валутния пазар.

Във фокуса на пазарите в понеделник са очакваните актуални данни за бизнес климата в най-голямата икономика в Европа на германския институт Ifo.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:11 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още