IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тягостно настроение завладя азиатските борси в последния ден от седмицата

Погледите са насочени към търговските преговори между САЩ и Китай

10:44 | 04.05.18 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Тягостно настроение завладя азиатските борси в последния ден от седмицата, а погледите на инвеститорите са насочени към развитието на търговските отношения между САЩ и Китай, съобщава CNBC.

На борсата в Хонконг индексът HangSeng отбеляза спад от 0,99%, след като финансовият сектор натежа на представянето на показателя. В континенталната част на страната Shanghai Composite се понижи с 0,42%.

Акциите на HSBC поевтиняха с 2,64%, след като финансовата институция отчете спад от 4% в печалбата си преди данъци за първото тримесечие на годината. Приходите на банката пък се увеличават от 12,993 млрд. долара на 13,71 млрд. долара. 

"Мечките управляват, a утихващият апетит към риск изпрати йената под границата от 109 – натрупвайки най-големия си ръст от месец, докато доларът продължава да се забавя", каза пазарният анализатор Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещи Живка Попатанасова и Христо Николов.

В Австралия местният измерител S&P//ASX 200 изгуби 0,58% от стойността си също главно поради по-лошото представяне на финансовия подиндекс.

Книжата на финансовата институция Macquarie Group обаче успяха да поскъпнат с 0,24% след обявяването на пълните годишни резултати на дружеството. Отчетената печалба е в размер на 2,56 млрд. австралийски долара (1,92 млрд. долара).

Южнокорейският бенчмарк Kospi се придвижи на отрицателна територия с 1,04% до 2461,38 пункта, като понижения се наблюдаваха при автомобилния и технологичния сектор. Акциите на Samsung Electronics поевтиняха с 1,7%.

Японският пазар е затворен поради национален празник в страната.

Министърът на финансите на САЩ Стивън Манучин заяви днес, че се провеждат „много добри разговори“ по отношение на втория ден от срещата в Пекин, по време на която се обсъждат търговските отношения между двете страни. Дискусиите се очаква да обхванат широк спектър от оплаквания от страна на САЩ относно търговските практики на Китай. Въпреки това се счита за малко вероятно да бъде постигната сделка.

Целия коментар на Софи Камарудин вижте тук! 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:44 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още