IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Азиатските борси не намериха единна посока

В Австралия централната банка изрази увереност за по-добрите перспективи пред икономиката на страната

11:05 | 19.12.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Азиатските фондови пазари не намериха единна посока по време на търговията във вторник, въпреки че Wall Street затвори сесията на нови върхове, окрилен от оптимизма около предстоящото гласуване на данъчната реформа в страната.

Японският бенчмарк Nikei 225 се понижи с 0,15% до 22 868 пункта. При другия важен показател на борсата в Токио Topix отчетеният спад е с 0,15% до 1 815,18 пункта.

Акциите на повечето производители на автомобили и търговци на дребно се движеха на положителна територия, като ценните книжа на Mitsubishi Motors поскъпнаха най-много с 2,13%. Акциите на Toyota прибавиха 0,45% към стойността си, след като компанията обяви намерението си да предложи електифицирана версия на всичките си съществуващи модели Toyota и Lexus до 2025 г. При технологичните компании обаче се наблюдаваше отлив на инвеститори.

В Южна Корея индексът Kospi се понижи с 0,13%, като затвори на ниво от 2 478,53 пункта. В Китай Shanghai Composite се повиши с 0,88% до 3296,68 пункта, като технологичният и финансовият сектор бяха сред най-добре представящите се за деня.

В зелено се оцветиха и индексите в Хонконг и повишението при един от водещите показатели Hang Seng беше с 0,58% до 29 217,53 пункта.

В Сидни бенчмаркът S& P/ ASX 200 напредна с 0,54%, за да затвори на 6 071.8 пункта. Австралийската централна банка вече е по-уверена за икономическите перспективи пред страната, става ясно от последната среща на регулатора, съобщава Ройтерс. Данните показват спад на нивата на безработица, но слабо потребление заради бавния ръст на доходите и високите нива на дълг на домакинствата. Централната банка на Австралия не е повишавала основните лихви вече повече от 7 години.

Данъчната реформа в САЩ продължава да е основната движеща сила за пазарите, отбелязва CNBC. Окончателната версия на документа предвижда намаляване на корпоративния данък от 35% на 21% през 2018 г., което се очаква да повиши печалбите в корпоративния сектор. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:29 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още