IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Японските и южнокорейските акции записаха най-силни ръстове в азиатската сесия

Инвеститорите също така анализираха повишението в цените на петрола, както и активността в китайската промишленост

12:58 | 01.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Азиатските пазари затвориха с повишения в сряда, като японските и южнокорейските акции поведоха по ръстове в региона. Инвеститорите също така анализираха повишението в цените на петролния пазар, както и активността в китайската промишленост, която остава стабилна, съобщи CNBC.

Японският Nikkei 225 се повиши с 1,86% до 22 420,08 пункта, като енергийните акции записаха ръстове на фона на повишението в цената на петрола. Автомобилните производители също се представиха силно, а сесията за технологичните компании беше по-скоро смесена. Книжата на Mitsubishi Motor поскъпнаха с 1%, а Inpex записа ръст от 2,37%., Акциите на Sony повишиха цената си с 11,44%, след като финансовите резултати на компанията надминаха очакванията.

На Корейския полуостров Kospi се повиши с 1,31% до 2 556,47 пункта, благодарение на ръста в технонологичния сектор. Книжата на Samsung Electronics поскъпнаха с 3,89%, а тези на SK Hynix прибавиха 3,77% към цената си.

Австралийският ASX 200 прибави 0,49% към стойността си до 5 937,766 пункта, като енергийните акции бяха сред най-добре представилите се. Книжата на Santos поскъпнаха с 1,78%, докато цената при Beach Energy нарасна със 7,69%.

В Хонконг Hang Seng се повиши с 1,23%, като тласък по време на сесията беше получен от ръстовете на акциите в игралната индустрия, след като данните показаха 22,1% ръст в приходите в сектора през октомври в сравнение с година по-рано.

На китайския континентален пазар Shanghai Composite нарасна с 0,08%, а Shenzhen Composite финишира със съвсем леко изменнеие в посока нагоре до 2 003,44 пункта.

Източник: CNBC

Инвеститорите бяха зарадвани и от новината, че бизнес активността в сферата на китайската промишленост остава стабилна през октомври. Индексът на мениджърите по поръчките (PMI) остава без промяна на ниво 51 пункта. Това съвпада с очакванията на анализаторите, анкетирани от Ройтерс.

Пазарните участници също така са в очакване на детайли за данъчните реформи в САЩ, както и решението на американския президент Доналд Тръмп за следващия, който ще поеме ръководството на Федералния резерв.

Доларовият индекс се движи на ниво от 94,599 пункта, а спрямо йената американската валута поскъпна до 113,83 йени за един долар. Отслабването на японската валута е следствие от решението на Японската централна банка да остави паричната си политика непроменена от по-рано тази седмица.

Във фокуса остава и предстоящата в четвъртък среща на Английската централна банка, като някои инвеститори очакват първото увеличение на лихвените нива през последното десетилетие.

На петролния пазар фючърсите върху сорта Брент поскъпнаха с 0,51% до 61,25 долара за барел, а тези върху американския лек суров петрол повишиха цената си с 0,59% до 54,70 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:52 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още