IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Китай облекчава достъпа на чуждестранен капитал до някои сектори

Така ще бъде създадена още по-отворена, справедлива и изгодна инвестиционна среда, смятат властите

11:01 | 15.09.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

До края на годината китайските власти ще облекчат достъпа на чуждестранен капитал до финансовия сектор, производството на автомобили с нови източници на енергия и до други сфери на икономиката. Това съобщи днес заместник-директоркът на отдела за изследване на политиката към Националната комисия за развитие и реформи Мън Въй, цитиран от ТАСС.

"Ще се ускори реформирането на бизнес средата в големите мегаполиси начело с Пекин, Шанхай, Гуанчжоу, Шънджън и други градове. Ще бъде създадена още по-отворена, справедлива и изгодна инвестиционна среда", отбеляза представителката на ведомството.

Китайските власти ограничават достъпа на чуждестранен капитал до редица сфери на икономиката. Националната комисия за развитие и реформи и министерството на икономиката публикуват веднъж на няколко години ръководство за чуждестранните инвестиции в отраслите. В този документ се посочват сферите, в които ще се насърчават, ограничават или забраняват чуждестранните инвестиции.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:05 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още