IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китайската логистична компания Best стъпва на борсата в Ню Йорк

Компанията цели да набере до 750 млн. долара от първичното публично предлагане

16:22 | 07.09.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Китайската логистична компания Best Inc ще осъществи първично публично предлагане (IPO) в САЩ в опит да набере през борсата 930 млн. долара, за да финансира разширяването на мрежата си от веригите за доставки, съобщи Ройтерс.

Базираната в Ханджоу компания, ръводена от Джони Чоу, бивш президент за Китай в Alphabet, планира да се листне на фондовата борса в Ню Йорк. Очаква се компанията да бъде оценена на над 5,7 млрд. долара.

През юни компанията обяви, че има за цел да привлече до 750 млн. долара от първичното публично предлагане, но през август увеличи размера на предлагането, подчертавайки очакванията за силно търсене.

Китай е най-големият логистичен пазар в света с приходи в размер на 1,6 трлн. долара през 2016 г. и с очакване търсенето на услуги за експресни доставки да се увеличава със 17,9% годишно през шестте години до 2021 г., показват прогнозите на консултантската фирма iResearch.

Делът на компанията в китайския пазар за експресни доставки е нараснал до 8,6% през шестте месеца до юни 2017 г. спрямо 2,7% през 2012 г.

Очаква се борсовият дебют на компанията да бъде на 20 септември.

Компанията планира да използва 300 млн. долара за разширяване на мрежата от логистични центрове и още 100 млн. долара за технологични инвестиции. Остатъкът ще бъде използван за общи корпоративни цели и потенциални придобивания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още