IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвеститорите в Азия остават предпазливи

Йената, приемана като актив убежище, остана стабилна

11:38 | 05.09.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Търговската сесия на азиатските пазари приключи разнопосочно, след като инвеститорите останаха предпазливи след засилилото се напрежение на Корейския полуостров, пише CNBC.

Японският Nikkei 225 се понижи с 0,63%, а южнокорейският Kospi не успя да задържи първоначалното повишение, записвайки спад от 0,13%. Австралийският ASX 200 затвори с умерен ръст от 0,07%.

В Хонконг Hang Seng отчете спад от 0,02%, макара че през по-голяма част от сесията се търгува на зелена територия. На китайските континентални пазари Shanghai Composite нарасна с 0,16%, а Shenzhen Composite прибави 0,2% към стойността си.

                                                                                Източник: CNBC

Напрежението в региона се запази, след като провокационната ракетна и ядрена дейност на Северна Корея (КНДР) в последно време придоби опасна динамика.

Пекин обяви, че няма да допусне военно решение на севернокорейския проблем. Страната призова за съвместни действия за решаване на проблема и отбеляза, че смята за практична и осъществима съвместната инициатива на Китай и Русия, предложена на 4 юли. Двете страни предложиха КНДР да замрази ракетните и ядрени изпитания, а САЩ и Южна Корея да замразят съвместните си военни учения.

Йената, приемана като валута убежище, остана стабилна по време на сесията на ниво от 109,28 йени за един долар. Корейският вон се търгуваше на ниво от 1 126,49 вона за долар, в сравнение с 1 120 вона за долар в края на миналата седмица.

На валутния пазар фючърсите върху американския лек суров петрол поскъпнаха с 0,55% до 47,55 долара за барел, а тези върху сорта Брент понижиха цената си с 0,11% до 52,28 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:46 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още