IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Азиатските борси приключиха сесията предимно с повишения

Единствено Shenzhen Composite не успя да излезе на зелено

11:00 | 09.06.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Въпреки острия спад на паунда в петък заради резултатите от изборите във Великобритания азиатските пазари явно успяха да преодолеят политическата несигурност и завършиха сесията предимно с ръстове, съобщава CNBC.

Японският индекс Nikkei 225 се повиши с 0,58%, а южнокорейският Kospi с 0,77%. Австралийският бенчмарк S&P/ASX 200 също се повиши с 0,24%.

Индексът Hang Seng не успя да задържи по-ранния си ръст и се понижи с 0,25%. Пазарите на континентален Китай обаче приключиха със смесени резултати. Основният индекс Shanghai Composite се повиши с 0,07%, но по-малкият Shenzhen Composite се понижи с 0,236%.

Паундът поевтиня в петък в Азия, разтърсен от волатилна търговия заради резултатите и прогнозите, които предполагат парламент без ясно изразено мнозинство във Великобритания след изборите от четвъртък.

Екзит половете показат, че консерваторската партия на британския министър-председател Тереза Мей вероятно губи парламентарното си мнозинство, печелейки 314 места от 326 нужни за мнозинство.

Британският паунд се срина на фона на политическата несигурност във Великобритания. Паундът се търгуваше спрямо долара за 1,2770 долара.

Малко вероятно е възможността за по-слабо мнозинство на консерваторите или дори правителство на малцинството да имат значително влияние върху по-широките глобални пазари“, каза главният пазарен анализатор на CMC Markets Рик Спуунър в коментар от петък сутринта, добавяйки, че движенията на пазара „вероятно ще се ограничат до Великобритания".

В същото време акциите на Man Wah възобновиха търговията си в Хонконг днес и преодоляха загубите си, след като продавачът на къси позиции Карсън Блок обяви, че таргетира компания по-рано тази седмица. Акциите на компанията поскъпнаха с 14,1%.

Цената на акциите на японската SoftBank Group се вдигна с 6,67% след новината, че компанията придобива компаниите за роботи Boston Dynamics и Schaft от Alphabet за неизвестна засега сума.

Доларът се търгуваше на ниво от 97,250 пункта спрямо кошница от валути, като стойността му беше 96 пункта през миналата седмица. Спрямо йената доларът се търгуваше на ниво от 110,26 йени, а курсът на австралийския долар спрямо щатския остана почти без промяна на ниво от 0,7534 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:02 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още