IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ръстът на кредитирането в Китай се възстановява през август

Финансирането възлиза на 1,47 трлн. юана към август на фона на прогнози за 900 млрд. юана

12:17 | 14.09.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Най-широкият измерител за новите кредити в Китай надмина очакванията през август, възстановявайки се през последния месец, съобщи Bloomberg. Това е сигнал, че стабилизирането на ръста в страната продължава.

Китайската народна банка обяви в сряда, че натрупаното финансиране възлиза на 1,47 трлн. юана (220 млрд. долара) към август на фона на прогнози за 900 млрд. юана. Новите кредити в юани възлизат на 948,7 млрд. юана, а очакванията на икономистите, анкетирани от Bloomberg бяха за 750 млрд. юана. 

Икономиката в Поднебесната империя показва нови сигнали за стабилност, след като индустриалното производство, инвестиции и продажбите на дребно надминаха очакванията през август на фона на стимул от страна на имотния пазар.

„Остава необходимостта да се поддържа високо ниво на инвестициите в инфраструктура, които са пряко свързани с кредитите, за да се постигне целта за икономически ръст от минимум 6,5% за годината“, коментират икономисти от инвестиционната банка Goldman Sachs.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:28 | 24.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още