IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китайските пазари игнорираха решението на MSCI да не ги включи в индекса си

Китайските акции, които са включени в индекса на MSCI за развиващите се пазари, се търгуват или в Хонконг, или в САЩ

12:47 | 15.06.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Китайските пазари поведоха ръстовете на азиатските борси, които приключиха смесено търговията си в сряда. Фондовите борси в Поднебесната империя изглежда игнорираха решението на компанията MSCI да не включи в своите индекси акциите, търгувани на борсите в Шанхай и Шънджън, посочва CNBC.

Повечето индекси в региона компенсираха сутрешните загуби въпреки несигурността преди референдума във Великобритания следващата седмица. По-късно днес се чака решението на Фед, а утре заседания имат централните банки в Япония, Англия и Швейцария.

Решението на MSCI идва, след като международните инвеститори ясно показаха, че искат да видят подобрения в достъпа до китайските пазари. Компанията, която предоставя пазарна информация, посочва, че ще наблюдава прилагането на обявените реформи и ще иска обратна връзка от пазарните участници. Китайките акции, които са включени в индекса на MSCI за развиващите се пазари, се търгуват или в Хонконг, или в САЩ.

Според анализаторите от австралийската банка ANZ решението на MSCI няма да има директно влияние върху пазарите в континентален Китай, тъй като борсите там се влияят повече от вътрешни фактори.

Понижението на основния австралийски индекс ASX 200 се обяснява със спадовете при всички сектор.

Японският Nikkei 225 пък сложи край на четиридневната губеща серия.

В Пакистан измерителят KSE100 се повиши с 2,39%, като индексът е един от най-добре представящите се от началото на годината с ръст от 17,07%. За разлика от Китай Пакистан беше включен в индекса за развиващите се пазари на MSCI.

Акциите на Virgin Australia се сринаха с 11,86% до 0,260 австралийски долара за брой, след като компанията обяви, че планира да набере 852 милиона австралийски долара (625 милиона щатски долара) чрез издаване на права към настоящите акционери. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още