IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Азиатските пазари приключиха търговията на червена територия

Инвеститорите очакват още стимули от страна на Японската централна банка в четвъртък

11:20 | 27.04.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Азиатските пазари приключиха търговията на червена територия в сряда преди решението на Фед, което се очаква по-късно днес, както и преди това на Японската централна банка в четвъртък, съобщи CNBC.

Анализаторите коментират, че пазарите са в състояние на изчакване, докато излязат изявленията на централните банкери. „Решението на Фед по всяка вероятност ще положи основите за динамиката при долара тази година“, казва Стивън Индес, старши трейдър за Азиатско-тихоокеанския региона в OANDA.

Японската йена се търгуваше на ниво малко над 111,13 йени за долар.

Пазарите очакват облекчения от страна на Японската централна банка в четвъртък. Според Джон Вейл, главен глобален стратег в Nikko Asset Management, регулаторът ще започне програма за таргетирано дългосрочно финансиране, подобно на тази на ЕЦБ, за да противостои на негативните последици за банките от отрицателните лихвени проценти. Освен това може да има леко понижения в ставките, както и разширяване на обема изкупувани борсово търгувани фондове (ETF).

Nikko Asset Management очаква двойката долар/йена да достигне ниво от 116 йени до края на септември.

Акциите на японските банки финишираха на червено, като пониженията при Mitsubishi UFJ, SMFG и Mizuho Financial бяха между 0,22% и 1,41%.

Износителките също записаха спадове. Акциите на Toyota поевтиняха с 1,75%, а тези на Nissan и Honda – съответно с 0,43% и 1,33%.

Енергийните компании се търгуваха смесено, като ръстове имаше при австралийските Santos (+2,02%) и Oil Search (+0,14%), японската Inpex (+1,2%) и китайската Sinopec (+1,01%). Спадове се наблюдаваха при Woodside Petroleum (-2,83%).

Още за азиатската търговия можете да разберете от коментара на Дейвид Инглес от Bloomberg Hong Kong за Bloomberg TV Bulgaria

Още видеа гледайте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:00 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още