IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Как се разраства икономиката на Китай от 1992 г. насам?

Данните, които трябва да бъдат представени във вторник, вероятно ще покажат, че икономиката на Китай се е разширила с 6,9% през 2015 г.

10:14 | 18.01.16 г. 7
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Един от най-големите икономически успехи в съвременната история започва да взима все по-неприятен обрат, коментира CNBC.

Данните, които трябва да бъдат представени във вторник, вероятно ще покажат, че икономиката на Китай се е разширила с 6,9% през 2015 г. - добър ръст по глобалните стандарти, но най-бавният темп на разширяване на Китай от 1990 г. насам.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 08:48 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

6
rate up comment 2 rate down comment 3
unicornblade
преди 8 години
Ммм да, нещо такова.Наскоро идваха двама китайци да инсталират едни машини.Заплатите им били по 1200 долара. А цените съм им смешни.Но естествено на никой не му се иска да признае, че комбинацията от държавна собственост на активите и частен мениджмънт е изключително ефективна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 5 rate down comment 2
Vesko94
преди 8 години
Политическият и бизнес елит е пряко отражение на нагласите в обществото. Какво има да се чудиш?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 4
Атанасио
преди 8 години
Точно за това говоря ,че за да функционира сегашната световна финан.система с лихвите и т.н. доходност трябва постоянен растеж но това е невъзможно тоест кризата е системна и Пол Кругман и братовчед му Лари Съмърс също го казват заобиколно стагнация от един век е допустима - http://bg.mondediplo.com/article1436.htmlПроф.Джефри Сакс иконом.съветник на Бан Ки Мун също го казва - Днешният модел на растеж е по инерция и краткотрайният просперитет е купен с цената на огромни кризи в бъдеще. Той може да продължи още, но всичко ще завърши със сълзи'' - http://dnes.dir.bg/news/jefri-sax-12978498,и съм обяснил какво може да се направи - https://***.facebook.com/boyan.durankev/posts/1701431930135034трябва нова система с 0% лихва и без инфлация - http://bgeconomist.bg/2013-04-28-20-17-49/173-lihvata-rak-na-obshtestvoto.html ресурсно базирана и планирана екологична икономика
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 13 rate down comment 1
FNM
преди 8 години
http://***.tradingeconomics.com/china/wagesИзлиза, че средната номинална брутна заплата в Китай за 2014 г. е приблизително 1 267 лева при 885 лева номинална брутна заплата в България към септември 2015г.!Според мен катастрофална за нас статистика (макар и в горните данни да не се отчитат данъчно-осигурителната тежест и ценовото равнище). Какво повече да каже човек? Може би само "евала" на всичките ни политици и проваленото ни общество, все още неспособно да излъчи политически и бизнес елит, който да създаде условия за развитие.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 2
Стефчо
преди 8 години
Точно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 2
Императорът
преди 8 години
Нобелов е прав - явно "инвеститорите" искат Китай да расте минимум с 10-12% ВСЯКА ГОДИНА... е докога така бе?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още