IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Подем на азиатските пазари след доброто представяне на Wall Street

Японският индекс Nikkei 225 се повиши с 2,6%, като най-добре се представи финансовият сектор

11:42 | 16.12.15 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Азиатските пазари приключиха търговията в сряда на зелена територия, след като последваха подема на Wall Street и в Европа във вторник, съобщи CNBC

Повечето китайски индекси отчетоха ръстове в следобедната търговия, като основният Shanghai Composite изтри част от повишенията, но в крайна сметка приключи с 0,19% нагоре. По-малкият Shenzhen Composite добави 0,68%.

Хонконгският индкес Hang Seng се повиши с 1,99%.

Акциите на китайските инвестиционни посредници се търгуваха смесено, а тези на банките – без промяна. Енергийните компании записаха ръстове, като акциите на China Petroleum поскъпнаха с 2,25%, на PetroChina - с 1,08%, а на China Oilfield – с 0,94%.

На хонконгската борса акциите на Prada поевтиняха с 9,02%, след като производителят на луксозни стоки отчете спад в продажбите.

Японският индекс Nikkei 225 се повиши с 2,61%, като най-добре се представи финансовият сектор.

Компаниите износителки Toyota, Nissan, Honda и Sony отчетоха повишения между 1,98 и 4,48%.

Южнокорейският индекс Kospi се повиши с 1,88%, като основните компоненти като Samsung Electronics, Posco, Kepco, Hyundai Motor и KB Financial Group записаха ръстове в цената на акциите си.

Австралийският индекс S&P ASX 200 се върна на зелена територия с 2,42% ръст, след като предния ден докосна най-ниското си ниво от две години насам. Банките и минните компании отчетоха повишения в цената на акциите си, а тези на производителите на желязна руда се търгуваха смесено. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:52 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още