IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Азиатските пазари се стабилизираха след спада от понеделник

Търговията се повлия от позитивните наглади в САЩ, но търгуваните обеми са слаби

15:19 | 22.09.15 г.
Автор - снимка
Създател
Азиатските пазари се стабилизираха след спада от понеделник

Азиатските пазари затвориха сесията с добри ръстове след резкия спад в понеделник, пише CNBC. Причината за оживлението е стабилизирането на Wall Street тази нощ. Все пак търгуваните обеми са слаби, след като борсите в Япония останаха затворени заради национален празник.

Водещият индекс на борсата в Шанхай за малко да обърне посоката в последните минути на търговията. В крайна сметка обаче банковият сектор успя да дръпне стойността на бенчмарка до ниво от 3186,32 пункта или ръст от 0,94%.

Австралийският S&P ASX 200 се повиши с 0,74% след срива в понеделник. Стойността на индекса достигна ниво от 5 103,35 пункта.

Сред големите печеливши в азиатската търговия се оказаха петролните компании. Акциите на компании като Santos и Oil Research поскъпнаха с по повече от 4%. Книжата на Woodside Petroleum затвориха търговията с ръст от 2,8 на сто.

Увеличение от почти 0,9% записва и южнокорейският Kospi и стойността му вече достига 1 982,06 пункта. За това позитивна роля изигра и поскъпването на акциите на автомобилните компании Hyundai и Kia.

Търговците заложиха, че местните автомобилни брандове ще се облагодетелстват от зараждащи се скандали с европейските конкуренти Volkswagen и Audi.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:56 | 21.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още