IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Азиатските индекси удължиха пропадането си

Акциите на Huawei Technology поскъпнаха с 10%, след като компанията отчете 30% ръст на приходите за първото полугодие

11:02 | 22.07.15 г.
Азиатските индекси удължиха пропадането си

Азиатските индекси се присъединиха към останалите пазари от целия свят и затвориха на червено в сряда. Инвеститорите обърнаха внимание към данните от континента, отчетите на Wall Street и спада в цените на суровините.

В Китай Shanghai Composite изтри 0,4%, след като се движеше между ръстове и спадове през по-голямата част от сесията.

China Construction Bank изтри 0,8% в Шанхай и 1,2% в Хонконг след новината, че Федералният резерв е изискал от банката да направи повече в борбата с прането на пари.

В същото време листнатата в Шънджън акциите на Huawei Technology поскъпнаха с максимално допустимите 10 на сто, след като компанията отчете 30 на сто ръст на приходите за първото полугодие на 2015 г.

"Ако инвеститорите в Китай са уверени, че правителство ще осъществи линията (на реформите – бел. ред.), цените в крайна сметка ще стабилизират над сегашните нива. Въпреки че все още има опасения за ChiNext и други малки компании, които остават надценени, цената не е прекомерна по световни стандарти, ако се вгледате в индексите с голяма капитализация", заяви пред CNBC Шейн Оливър, ръководител на инвестиционната стратегия и главен икономист в AMP Capital.

Още по-голям спад отчете основният индекс в Хонконг Hang Seng, който се понижи с 1,1%.

Японският Nikkei 225 се отдръпна най-високото си ниво на затваряне от 25 юни, достигнато в предходната сесия.

Акциите на компаниите, свързани с Apple, отстъпиха, като най-много поевтиняха книжата на Murata Manufacturing Co – с 4,6%, докато Foster Electric Co и TDK Corp пък отстъпиха съответно с 5,6% и 2,3%.

Toshiba остана в центъра на вниманието, след като нейният изпълнителен директор подаде оставка поради счетоводен скандал за 1,2 млрд. долара. Акциите на японския конгломерат поевтиняха с 1,7%.

Индексът S&P ASX 200 в Австралия прекрати серията от шест поредни сесии на растеж на фона на разпродажбите в банковия и ресурсния сектор.

BHP Billiton изтри 2 на сто, след като представи последния си доклад за производството на желязна руда през фискалната 2015 г. и заяви, че основната ѝ печалба може да бъде с 650 млн. долара по-ниска поради отписвания в бизнеса с мед.

Южнокорейският индекс KOSPI също затвори със спад, след като един щатски долар поскъпна до 1 158 вона, което е рекорден връх.

LG Electronics отрече слуховете за покупка на дял от Google, определяйки слуха като "пълна спекулация". Акциите на компанията поскъпнаха с 3,1% до повече от триседмичен връх. По-рано през сесията акциите нараснаха с повече от 7 на сто.

Книжата на петролната рафинерия S-Oil поскъпнаха с 1,2%, след като успя да възстанови маржа на печалбата си за през второто полугодие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:26 | 22.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още