IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Nikkei и KOSPI постигнаха нови върхове

Данните за работните места в САЩ бяха на фокус в петъчната търговия в Азия

11:49 | 06.03.15 г.
Nikkei и KOSPI постигнаха нови върхове

Повечето азиатски акции поскъпнаха по време на търговията в петък. Те бяха подкрепени от силния край на търговията на Wall Street, като японският и южнокорейският пазар отчетоха нови върхове, пише CNBC.

Инвеститорите също така очакват данните за заплатите в САЩ, които ще бъдат обявени в петък. Анализаторите прогнозират, че новите работни места извън земеделието ще са 240 000, по-малко от регистрираните 257 000 през миналия месец.

Американските акции приключиха двудневния си поход на загубите и отчетоха ръст на фона на детайлите около програмата за количествени улеснения в еврозоната. Dow Jones Industrial Average приключи с ръст от 0,2%, S&P 500 – с 0,1%, а Nasdaq – с 0,3%.

Пазарите в Индия са затворени заради национален празник.

Бенчмаркът Nikkei отбеляза ръст от 1,2% точно под 19 000 пункта, с което японският индекс докосна нов 15-годишен връх на фона на по-слабата йена, която се търгуваше при 120,1 за долар. Това доведе до ръст при ключовите износители: акциите на Honda, Canon и Panasonic поскъпнаха с повече от 2%.

Китайският индекс Shanghai Composite парира печалбите в следобедната сесия и приключи със спад от 0,2%. Притесненията за ръста във втората по големина икономика в света бяха водещи за това представяне. В четвъртък премиерът Ли Къцян обяви целта за годишния ръст на „около 7%“ и подчерта, че това е „новото нормално“.

В Хонконг бенчмаркът Hang Seng също отчете спад с 0,2%.

Австралийският индекс S&P ASX 200 отписа 0,1% въпреки ръста в региона в петък. Той бе ударен от поевтиняването на желязната руда, а австралийският долар поскъпна с 0,2% до 0,7796 за 1 щатски долар.

Южнокорейският бенчмарк KOSPI приключи седмицата с петмесечен връх при 2 012 пункта. Причина за това бяха позитивните данни от технологичните компании и производителите на коли.

Акциите на Hyundai Motor и Kia Motors поскъпнаха с 3,3% и 2,4% съответно. При технологичните компании SK Hynix, Samsung Electronics и Samsung SDI поведоха печалбите с ръст от по над 1%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:06 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още