IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Азиатските индекси не намериха единна посока в спокойна сесия

Търговията бе преустановена в Китай, Хонконг, Южна Корея, Сингапур, Тайван и Малайзия поради честването на Лунната Нова година

10:13 | 20.02.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Азиатските индекси не намериха единна посока в спокойна сесия

Азиатските индекси затвориха без единна посока последния борсов ден от седмицата, а пазарът остана в изчаквателна позиция на фона на предстоящите по-късно преговори между Гърция и еврозоната за спасителния план за средиземноморската страна.

"Очакванията, че може да бъде постигнато споразумение, са доста високи. Въпреки че това е само краткосрочно решение за подготовка за по-дълбоки преговори в следващите месеци, то трябва да бъде достатъчно, за да облекчи някои от инвеститорските опасения в краткосрочен план", каза пред CNBC Стан Шаму, пазарен стратег в IG.

Търгуваните обеми бяха ниски за втори пореден ден поради липсата на сесии в Китай, Хонконг, Южна Корея, Сингапур, Тайван и Малайзия.

В четвъртък Гърция поиска удължаване на финансовата подкрепа от еврозоната в рамките на следващите шест месеца. Въпреки това идеята бе отхвърлена от Германия и ще бъде обсъдена на срещата на Еврогрупата, насрочена за петък.

Японските акции поскъпнаха до нов 15-годишен максимум за втора поредна сесия, стимулирани от по-слаба йената, която доближи курс от 120 йени за долар.

Капитализацията на Japan Display скочи с над 5 на сто след новината, че компанията планира изграждането на нов завод в Япония, който да предоставя екранни панели за устройствата на Applе.

Банковият сектор бе под натиск, като Mizuho, ​​Mitsubishi UFJ и Sumitomo Mitsui Financial изтриха между 0,3% и 0,5%.

Австралийският бенчмарк S&P ASX 200 разшири загубите си от предишната сесия, след като корпоративните отчети продължиха да бъдат основен двигател на пазара.

Medibank Private изтри 3,5%, след като предупреди за възможно покачване на разходите над очакваното досега ниво.

Platinum Investment Management пък изгуби близо 13% след 15,4%-ен спад на шестмесечната нетна печалба.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:48 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още