IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Азиатските индекси финишираха в различни посоки

Корпоративните отчети в Австралия бяха във фокуса на пазарното внимание

11:27 | 11.02.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Азиатските индекси финишираха в различни посоки

Водещите индекси на борсите в Азия приключиха търговията в сряда в различни посоки. Оптимизмът на Wall Street от снощи не се прехвърли на континента заради спадащите цени на петрола и смесената реакция на корпоративните отчети на някои австралийски компании, пише CNBC. Дебатите относно дълговете на Гърция продължават да ограничават апетита за риск.

Японският индекс Nikkei 225 се понижи с 0,33% до 17 652,68 пункта. В Китай Shanghai Composite е нагоре с 0,52% до 3 158,07 пункта. Хонконгският Hang Seng се смъкна с 0,87% до 24 315,02 пункта.

В Южна Корея бенчмаркът KOSPI се покачи с 0,51% до 1 945,70 пункта, с което се оттласна от двуседмичното дъно. Австралийският S&P/ASX 200 е надолу в трета поредна сесия - днес с 0,54% до 5 769,08 пункта.

В Китай инвеститорското настроение бе приповдигнато заради сигналите, че централната банка може да приложи още мерки с цел подкрепа на икономическия ръст. Освен това китайски медии съобщават, че двама от четиримата заместник-гуверньори на институцията ще бъдат сменени в следващите месеци.

Акциите на брокерската фирма CITIC Securities поевтиняха с 0,7%.

Книжата на China Shenhua Energy поскъпнаха с 0,4% след новините, че през 2014 г. продажбите на въглища намаляват с 12,4% заради спад в търсенето и съкращаване на производството.

В Австралия инвеститорите бяха предпазливи след публикуването на редица междинни финансови отчети от водещи компании.

Книжата на Woodside Petroleum и Santos поевтиняха с по 3 на сто заради понижението в цените на петрола.

Полугодишната печалба на най-голямата банка по пазарна капитализация в Австралия Commonwealth Bank of Australia скочи с 8%, но въпреки това акциите на кредитора изгубиха 0,8% от цената си.

Добрите резултати на застрахователната компания Suncorp Group и на производителя на строителни материали Boral за второто полугодие също не подкрепиха цените на акциите им. Те поевтиняха с 2,9% и 1,2%, съответно.

Акциите на производителя на продукти за кръвна плазма CSL изтриха 8% от цената си след разочароваща прогноза.

Компанията за недвижими имоти Stockland отчете 2,8% ръст в цената на акциите си, след като нетната й печалба скочи с 55% през второто полугодие.

Най-големият печеливш се оказа веригата пицарии Domino's Pizza, чиито книжа поскъпнаха с 22%. Компанията отчете впечатляващ ръст на печалбата от 44% в периода юли-декември.

В Южна Корея акциите на SK Hynix поскъпнаха с близо 4 на сто, а тези на Samsung SDI и LG Display - с 1,1% и 1,7%, съответно.

Капитализацията на Samsung Electronics намаля с 1,7%.

Същевременно Asiana Airlines, която възнамерява да закупи 25 самолета от Airbus за 2,83 млрд. долара, повиши цената на акциите си с 8,1%.

Книжата на Korean Air пък поскъпнаха с близо 2%

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:29 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още